Mezopen – Dermapunt

dermapunt2

A tűs mezoterápia céljából alkalmazott dermapunt egy automatikus, mikro funkciós készülék, amely elősegíti a bőr regenerálódását, fiatalítását és lelassítja a kronológiai bőr öregedés tüneteit. A tűs modulfej mikro szúrásokat ejt a bőrön, a mikro szúrások mentén mikro csatornák nyílnak, melyek hozzájárulnak a bőr szerkezetét újra strukturáló és regeneráló hatóanyagok aktív felszívódásához.

A mikro szúrások technikája szabályozott keretek között tartja a bőrfelületet érő mechanikai hatásokat, gyulladásos reakciót vált ki a bőrben és elősegíti a növekedési faktorok felszabadulását, melyek stimulálják az irha rétegben elhelyezkedő fibroblasztok osztódását. A folyamat eredményeként az elasztin, a kollagén és a glükozaminoglikánok képződése fokozódik, ezzel párhuzamosan pedig javul a bőr sűrűsége és tömörsége.

Kinek ajánlott a kezelés?
A Dermapunt az aknés hegek, a tág pórusok, a striák, terhességi csíkok, valamint a ráncok számának és mélységének csökkentésére alkalmazható kozmetikai készülék. A készülék ütési mélységei a 0.25-2.5mm-es tartományon belül mozognak, ami lehetővé teszi az arc egyes részeinek más-más erősségű és sebességű kezelését, a hám-irha vastagságának megfelelően. Ebben különbözik a dermarolleres kezeléstől. A kezelés hatékonysága már egy alkalmat követően megfigyelhető, de az optimális, tartós eredmények elérése 5-6 kezelés után várható, illetve bőrproblémától függően, több kezelés is szükségessé válhat. (hegek, tág pórusok, striák)

Mennyire fájdalmas és mivel jár a kezelés?

Ezt a kezelést is, mint minden olyan mezoterápiás kozmetikai kezelést, amivel a bőr mélyebb rétegeibe nyúlunk, ott biokémiai folyamatokat indítva el, kizárólag alapos letisztítás, fertőtlenítés és lidokainos érzéstelenítés mellett alkalmazzuk. A kezelés minimális fájdalommal járhat egyéni érzékenység esetén. A beavatkozást követően megjelenő erythema(bőrpír) mértéke függ az elvégzett kezelés intenzitásától. Másnap az enyhe napégés tüneteihez hasonló mértékű kipirosodás figyelhető meg a bőrön. A harmadik napon a bőrpír mértéke várhatóan csökken, a bőr tónusa üdébb, majd ismét normál árnyalatú lesz.

A kezelés kontraindikációi-ellenjavallat:

  • Súlyos vagy aktív akne, rosacea, vagy a bőr gyulladásos folyamatai estén nem javasolt.
  • Bármilyen eredetű vírus, baktérium, vagy gomba okozta fertőzés esetén is tilos.
  • 6hónapon belüli szájon át alkalmazandó vagy krém formájában cis-retinsavval (bőrelvékonyító hatású, fényérzékenységet okozó, hámlást előidéző) kezelt vendége esetén nem ajánlott.
  • A kezelést megelőző napon történő napozás,nap égés esetén.

Utóálpolás: 

A kezelést követő 10 napban kerülni kell a napsugárzást. Fényvédelem szükséges, lehetőleg 50 faktor. A kezelést követően 12-24 órán keresztül, a steril csatornák bezáródásáig kerülni kell minden olyan érintkezést, hatást melynek során mérgező, fertőző, fényérzékeny anyagok kerülhetnek a bőr mélyebb rétegeibe. Éppen ezért egy napig nem ajánlott a smink használata sem. Az első 3 napban a bőr szárazabbá válhat, a kezelt felületen feszülő érzés tapasztalható, de a vendég megfelelő higéniai körülmények között vissza térhet mindennapi bőrápolási rutinjához. Az alkohol tartalmú tonikok 10-14 napig tartó mellőzésével.

dermapunt-lavigor-1