Derma Roller

dermoRoller_kiemelt

Mi is az a Derma Roller?

Az eljárás az esztétikai bőrgyógyászatban alkalmazott leglátványosabb bőrfiatalító módszerek egyike. A kezeléssel, természetes módon serkentjük a kollagén termelődését, mely segít megelőzni és akár vissza is fordítani a kollagén csökkenésével járó folyamatokat. A kollagén a bőrünk kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője,mivel a kor előre haladtával ezeknek a rostoknak a vízmegkötő képességének fokozatos csökkenése felelős a bőr öregedéséért, melynek következtében jelennek meg a ráncok.
DermoRollerA szervezetünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előre haladtával (már 25 éves kortól kezdődően elkezd csökkeni a sejtek kollagén tartalma, 40 éves kortól felére, 50-60 év felett pedig 30%-ra csökken), így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg. A Derma Rolleres kezelés lényege, hogy egyszerre két hatást fejt ki a bőrben, megindítja a bőr természetes kollagén termelését, illetve lehetővé teszi a hatóanyagok kellő mélységű bejutását a megfelelő sejtekhez.

Bőrmegújítás tűszúrásokkal

Az eljárás során a kis mikro tűs henger sok apró sebet ejt a bőrben, mindennek nincs külső látható jele, mivel a károsodás nagyon apró. Az arc felületén ejtett mikro sérülések regenerálódását a bőr a maga természetes módján, kollagén és elasztin termelésével állítja helyre. A beindított kollagén-termelő folyamat természetes, így a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását. A kollagén képződése egyénenként változó, függ a kortól, az étrendtől, a megfelelő mennyiségű folyadékbeviteltől és az általános állapottól.

Mindezek mellett a bőr megszúrása átmenetileg áttöri a hám-irha határréteget, ezzel lehetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejutását a bőr mélyebb rétegeibe. A mikro tű által steril csatornák képződnek, melyeken keresztül a bőrproblémának megfelelő, a kezeléshez kívánt steril hatóanyagot bejuttathatjuk a kellő mélységbe, ahol látványos és tartós eredményt produkálva fejtik ki hatásukat. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán bezáródnak.

Milyen esetekben ajánlott a kezelés?

 • atrófiás, aknés heges, tág pórusú seborreás bőr
 • apróbb mimikai ráncok, vízhiányos megereszkedett száraz bőr
 • öregségi, terhességi foltok – hiperpigmentáció

elotteUtana2 elotteUtana

A kezelés előnyei:

 • nincs ismert mellékhatás
 • a kezelés végén látható garantált eredményt fog tapasztalni
 • rövid gyógyulási idő (fél – 1 nap)
 • nincs maradandó sérülés, vagy heg
 • nincs zúzódás, fertőzés, elszíneződés vagy egyéb komplikáció
 • a hatóanyagokat nagy mennyiségben a kellő mélységbe juttatjuk
 • minden bőrtípuson alkalmazható a kezelés (kivéve vírusos szemölcsök, lupusz eritematózusz stb.)
 • vastagabb irharéteg hozható létre a felhám károsítása vagy eltávolítása nélkül


A kezelés egy-két hetente kúra szerűen alkalmazva a leghatékonyabb. Javasolt kezelések száma 4-6 alkalom, de egyes esetekben, mint pl.: atrófiás, aknés hegek kezelésekor, akár 10-15 kezelésre is szükség lehet. A kezelés után kialakuló enyhe bőrpír miatt ajánlott a kezelést az esti órákban végezni.

A kezelés menete:

kezelesMeneteA bőr enzimes és mechanikai peelinggel történő előkészítése után, a bőr speciális helyi érzéstelenítése következik. Kb. 30 perc. Majd egy alapos bőrfertőtlenítés után az előkészített szintén fertőtlenített kozmetikai hengerrel elkezdjük a kezelést. Közben a kezelendő bőrfelületre az adott bőrproblémának megfelelő hatóanyagot juttatjuk, melyet a bőrbe hengerezünk, az arc minden egyes területét érintve, amíg az érzéstelenítés hat. Ez általában 10-15 perc. Majd a kezelés végén nyugtató alga alapú maszkot és krémpakolást teszünk fel.

A kezelés kiválóan kombinálható mezoporációs készülékkel, a hatóanyagok mennyiségének fokozásának érdekében.

A mezoterápia a bőr típusától illetve a bőrproblémától függően teljesen személyre szabott kezelés. A mezoterápia több évtizede alkalmazott eljárás, eredményesen használják orvosi és esztétikai célokra. Titka abban rejlik, hogy hatását sejtszinten képes kifejteni, más kozmetikai kezeléssel ellentétben. A kozmetika hatóanyagai akkor fejtik ki hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek, maximális koncentrációban, ahol a várt eredményt szeretnénk elérni. Két típusa ismeretes a tűs (derma roller) és a tű nélküli (mezoporáció). A két eljárás alkalmazása során kizárólag csak 100%-osan steril, orvosi tisztaságú (akár be is injekciózható), nagyrészt testünkben is jelen lévő ampullás hatóanyagokat juttatunk a bőrbe.